Monday, June 27, 2011

Odresci u umaku od šampinjona

60 dag teletine
25 dag šampinjona
1 dl vrhnja
0,5 dl ulja
0,5 dl suhog bijelog vina
3 dag brašna
peršinovo lišće
sol, papar

Komad telećeg (junećeg, svinjskog ili purećeg) mesa narežite na tanje odreske. Šampinjone očistite, operite i narežite na što tanje listiće. Peršinovo lišće sitno nasjeckajte. Narezane odreske uvaljajte u brašno. Ispržite ih u vrelom ulju s obje strane. Zatim odreske izvadite, a na isto ulje stavite pržiti narezane šampinjone. Pirjajte nekoliko minuta, češće miješajući. Zatim ulijte suho bijelo vino. Kratkotrajno pirjajte, a potom ulijte i vrhnje. Posolite, popaprite i začinite nasjeckanim peršinovim lišćem. Umakom prelijte pržene odreske.

No comments:

Post a Comment