Saturday, July 2, 2011

Jetrica s lukom

50 dag telećih jetrica
3 glavice luka
1 limun
0,5 dl ulja
peršinovo lišće
sol, papar

Glavicu luka ogulite, operite i vrlo sitno nasjeckajte. Teleća (ili juneća) jetrica operite i narežite na tanke odreske. Iz limuna iscijedite sok. Peršinovo lišće sitno nasjeckajte. U prikladnoj posudi zagrijte ulje. Na vrlo umjerenoj vatri pet-šest minuta pirjajte narezani luk. Povremeno ulijte malo vode i promiješajte. Potom narezanu jetricu uvaljajte u brašno i dodajte u posudu s lukom. Pržite pet-šest minuta na umjerenoj vatri. Češće promiješajte. Zatim ulijte limunov sok i umiješajte peršinovo lišće. Pirjajte još nekoliko minuta pa poslužite. Ukoliko teleća jetrica želite jednostavno ispržiti, tanke odreske uvaljajte u brašno i ispržite na vrlo umjerenoj vatri. Zajedno s jetricom možete ispržiti i nekoliko tanjih kriški mesnate suhe slanine jer će u tom slučaju pržena jetrica biti još ukusnija.

No comments:

Post a Comment