Friday, July 1, 2011

Mljeveno meso s krumpirom

80 dag krumpira
50 dag mljevenog mesa
1 dl ulja
2 dl mlijeka
2 jaja
1 glavica luka
pola žličice mljevene crvene paprike
sol, papar

Pripremite mljeveno meso, najbolje miješano (npr. junetinu i svinjetinu). Luk ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Jaja razmutite i umiješajte mlijeko. Krumpir ogulite i krupno naribajte ili ga narežite na tanke kolutove. U prikladnoj posudi na majo ulja na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk. Čim luk počne mijenjati boju uspite mljeveno meso. Pržite ga na srednjoj vatri dok ne ispare sokovi iz mesa, povremeno ga miješajući. U međuvremenu zagrijte pećnicu. U posudu za pečenje, ulijte malo ulja i uspite pripremljeno meso i umiješajte naribani krumpir, te posolite i popaprite. Umiješajte i malo mljevene crvene paprike. Zatim prelijte razmućenim jajima. Posudu stavite u dobro zagrijanu pećnicu, pecite na temperaturi od 200° C oko pola sata, odnosno dok se krumpir ne ispeče. Gotovo jelo možete preliti s malo kiselog vrhnja.

No comments:

Post a Comment