Thursday, June 23, 2011

Piletina s vrhnjem

1 kg piletine
1 dl vrhnja
1 dl suhog bijelog vina
0,5 dl ulja
1 kocka koncentrata pileće juhe
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
1 žličica koncentrata rajčice
peršinovo lišće
sol, papar

S pilećeg mesa ogulite kožu i odstranite kosti. Zatim meso narežite na krupnije komade. Luk, češnjak i peršinovo lišće očistite, operite i sitno nasjeckajte.
U prikladnoj posudi zagrijte malo ulja. Na ulju na srednoj vatri popržite s obje strane. Potom dodajte narezani luk i češnjak, te ih kratkotrajno popržite. Zatim ulijte suho bijelo vino, te posolite. Nastavite pirjati dok vino skoro ne ispari. Tada ulijte dva decilitra vode i umiješajte izmrvljenu kocku koncentrata pileće juhe. Poklopite i kuhajte još petnaestak minuta na umjerenoj vatri. Tada dodajte vrhnje, začinite peršinovim lišćem, te popaprite. Pirjajte još nekoliko minuta, pa poslužite.

No comments:

Post a Comment