Saturday, June 25, 2011

Meso u umaku

60 dag teletine
0,5 dl ulja
1 glavica luka
1 mrkva
2 žlice vinskog octa
1 žlica koncentrata rajčice
pola žličice šećera
pola kocke koncentrata juhe od mesa
sol

Komad telećeg (junećeg, svinjskog ili purećeg) mesa narežite na manje tanje odreske. Luk ogulite, operite i vrlo sitno nasjeckajte. Jednu veću mrkvu operite i naribajte. U prikladnoj posudi zagrijte malo ulja. Na umjerenoj vatri popržite nasjeckani luk i naribanu mrkvu. Čim luk počne mijenjati boju, dodajte narezano meso. Popržite ga na jačoj vatri, a zatim ga poprskajte vinskim octom, ulijte malo vode i umiješajte koncentrat od rajčice. Dodajte šećer i posolite. Kuhajte na srednjoj vatri, povremeno miješajući i dodavajući po malo vode. Umiješajte i pola kocke koncentrata juhe od mesa. Kad meso dovoljno omekša i umak se zgusne, jelo poslužite.

No comments:

Post a Comment