Thursday, June 23, 2011

Pizza sa šampinjonima, šunkom i sirom

15 dag tijesta za pizzu
1 žlica koncentrata rajčice
2-3 žlice ulja
10 dag šampinjona
5 dag prešane
šunke
5 dag sira
sol, papar

Tijesto za pizzu zamijesite po receptu za pripremanje običnog, svakodnevnog kruha. Za pripremu šest-sedam pizza bite će vam potrebno 80 dag brašna, 4 dag kvasca, 1,5 žličice soli, te 3,5-4 dl vode. Gotovo sirovo tijesto razvaljajte na debljinu od 3-4 mm, nikako više od pola centimetra i položite ga u nauljeni lim za pečenje. U šalicu ulijte 1-2 žlice ulja i dodajte jednu žlicu koncentrata od rajčice, kao i malo origana. Sve dobro izmiješajte. Šampinjone očistite, operite i narežite na što tanje listiće. Šunku narežite na tanke male kriške ili prutiće. Za pripremanje pizze odaberite sir koji nije previše topiv niti suh, najbolje sir mo-zzarellu, ali bit će dobar i drugi sir (npr. trapist). Po tijestu pizze koje ste položili u lim, razmazite malo pripremljenog umaka od koncentrata rajčice, origana i ulja. Po tijestu zatim rasporedite narezanu šunku, sir i šampinjone. Umjereno posolite i poprskajte s malo ulja.Pripremljenu sirovu pizzu stavite peći u dobro zagrijanu pećnicu. Pecite 15-20 minuta na temperaturi od 200-220 °C. Prilikom pripreme, sirovu pizzu možete začiniti i s nekoliko žlica kiselog vrhnja.

No comments:

Post a Comment