Wednesday, June 29, 2011

Špageti sa slanim srdelama

40 dag špageta
7 slanih srdela
1 dl ulja

U manju tavu ulijte ulje. Uspite, zatim, komadiće očišćenih slanih srdela i zgnječite ih viljuškom. Miješajte na vatri dok se srdele ne raspadnu u ulju, odnosno dok ne nastane umak. U dubljem loncu zagrijte četiri litre vode. Dodajte malo soli i ulijte nekoliko žlica ulja. Kad voda prov-rije, uspite špagete. Kuhajte na srednjoj vatri dok se špageti na skuhaju. Kuhane špagete ocijedite i prelijte pripremljenim umakom od slanih srdela. Ovo jelo bit će ukusno i ohlađeno. Umjesto slanih srdela, kod pripremanja umaka možete koristiti filete slanih inćuna iz konzerve. Umak od slanih srdela možete pripremiti i na drugi način. U prikladnoj zdjeli izmiješajte ldl ulja, 4-5 očišćenih i usitnjenih slanih srdela, malo limunovog soka, naribanu koricu s jednog limuna, 1 žlicu vinskog octa, sitno nasjeckani češnjak i peršinovo lišće, te malo papra. Možete dodati i jednu ili dvije žlice vode. Umak dobro istucite odn. izmiješajte viljuškom. Inače, u ovaj umak možete dodati i jednu ili dvije žlice sitno nasjeckanih kapara. Sve dobro izmiješajte i tako pripremljenim umakom začinite kuhanu tjesteninu.

No comments:

Post a Comment