Thursday, June 23, 2011

Okruglice s paprikom i lukom

60 dag mljevenog mesa
2 dag ribanog sira
2 jaja
1 kriška kruha
1 mala glavica luka
pola žličice mljevene paprike
0,5 dl ulja
peršinovo lišće
1 dl suhog bijelog vina
2 dag brašna
sol, papar

Komad telećeg (junećeg, svinjskog ili pilećeg) mesa fino sameljite. Luk ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Peršinovo lišće također sitno nasjeckajte. S jedne deblje kriške kruha odrežite i odbacite koru. Zatim sredinu kruha namočite u čaši vode, pa je poslije ocijedite. U prikladnoj zdjeli izmiješajte mljeveno meso, jaja, ribani sir, nasjeckano peršinovo lišće, mljevenu papriku, te sok i papar.
U tavi na malo ulja, na umjerenoj vatri, popržite nasjeckani luk. Povremeno ulijte malo suhog bijelog vina i promiješajte. Pirjajte minutu-dvije, dok luk dovoljno ne omekša. Tada ga umiješajte u ranije pripremljenu smjesu s mljevenim mesom. Ukoliko je mješavina previše vlažna, možete dodati malo brašna ili mrvica. Zatim oblikujte manje kugle koje spljoštite i uvaljajte u brašno. Okruglice ispržite u obilnijoj količini ulja, na srednjoj vatri.

No comments:

Post a Comment