Tuesday, June 28, 2011

Odresci s paprikom i mlijekom

60 dag teletine
20 dag rajčica
0,5 dl mlijeka
0,5 dl ulja
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 glavica luka
pola žličice mljevene paprike
pola kocke koncentrata juhe
sol, papar

Komad telećeg (junećeg, svinjskog ili purećeg) mesa narežite na odreske. Glavicu luka ogulite, operite i sitno nasjeckajte. S paprika odrežite peteljku, prerežite ih napola, odstranite im sjemenke, operite ih i narežite na listiće. Rajčice ogulite i narežite na komadiće. Kocku koncentrata juhe otopite u šalici vode.
U prikladnoj posudi zagrijte malo ulja. Na vrelo ulje stavite pržiti narezane odreske. Pržite ih pet-šest minuta povremeno ih okrećući. Zatim ih izvadite. U posudu uspite pripremljeni luk koji popržite nekoliko minuta na umjerenoj vatri. Čim počne mijenjati boju, dodajte narezanu papriku i rajčicu. Umjesto svježe rajčice, dakako, možete upotrijebiti i koncentrat. Posolite i popaprite. Pirjajte petnaestak minuta na umjerenoj vatri. Zatim vreatite ispržene odreske. Ulijte otopljeni koncentrat juhe i nastavite kuhati još nekoliko minuta. Na kraju umiješajte i malo mljevene paprike. Kratkotrajno prokuhajte. Ulijte zatim malo mlijeka, pojačajte vatru i kuhajte dok se umak dovoljno ne zgusne.

No comments:

Post a Comment