Thursday, June 23, 2011

Odresci sa sirom

50 dag teletine
15 dag sira
2 dl suhog bijelog vina
0,5 dl ulja
2 dag brašna
sol, papar

Komad telećeg (junećeg, svinjskog ili purećeg) mesa narežite na tanje odreske. Možete ih i malo istući batom. Zatim odreske uvaljajte u brašno. Ukusni pikantni sir narežite na kriške. U velikoj tavi zagrijte ulje. Na jačoj vatri popržite pripremljene odreske. Tokom prženja nekoliko puta ih okrenite. Potom ulijte suho bijelo vino. Posolite, popaprite i nastavite pirjati na srednjoj vatri. Kad se umak dovoljno zgusne, po svakom odresku položite kriške sira. Tavu poklopite, vatru ugasite, pa tavu ostavite da odstoji na zagrijanoj ploči da se sir otopi odnosno da omekša. Odreske sa sirom možete pripremiti i tako da tanje odreske najprije ispržite s jedne strane, a zatim ih okrenete i po isprženoj strani položite po krišku sira trapista ili sličnog. Kad se odresci isprže s druge strane, izvadite ih i poslužite. Ukoliko želite pripremiti odreske začinjene ribanim sirom, narežite ih nešto deblje i ispržite s obje strane. Zatim ih izvadite i pospite ribanim sirom. Uz ovako pripremljene odreske možete ponuditi pržena jaja.

No comments:

Post a Comment